dinsdag 20 september 2011

nog 1,5 week!

Over anderhalve week vertrek ik met het IBM Corporate Service Corps naar Ghana! Via deze blog kunnen jullie mijn belevenissen volgen. Mijn eerste keer in Afrika, ik ben enorm benieuwd hoe het zal zijn!

In deze eerste post gelijk wat meer over het IBM Corporate Service Corps waarmee ik deze reis ga maken.  Het CSC is een wereldwijd programma van mijn werkgever IBM waarin jaarlijks zo'n 350 medewerkers van over de hele wereld naar verschillende landen in de 'groeimarkten' ofwel ontwikkelingslanden uitgezonden worden om vrijwilligerswerk te doen. Vanwege de enorme belangstelling was het niet eenvoudig om geselecteerd te worden en ik ben dan ook heel blij dat het gelukt is! Meer informatie over het programma en ook blogs van andere collega's kun je vinden op http://www.ibm.com/ibm/responsibility/corporateservicecorps/

Ons team bestaat uit 12 collega's uit Korea, India, Italie, Tjechie, Nederland, Canada, USA en Brazilie en we zijn onderverdeeld in subteams van 3 personen. Ik ga samen met een collega uit Korea en een collega uit India een maand lang werken aan het maken van een e-marketing plan voor het Ghana Tourist Board (http://www.touringghana.com/). We hebben nu een keer telefonisch met onze klant gesproken, en ik heb enorm veel zin om straks voor hun aan de slag te gaan!

In de volgende post meer over onze klant en onze opdracht!

A Triple Benefit
Communities have their problems solved.
IBMers receive leadership training and development.
IBM develops a new generation of global leaders.






 #ibmcsc Ghana 7