woensdag 28 september 2011

Africa for beginners

Eco-tourisme in plaats van ontwikkelingshulp. Toerisme waar vooral de locale bevolking van profiteert, en het milieu niet wordt belast. Hoe zet je moderne communicatiemiddelen zo in, dat mensen aan de andere kant van de wereld de stap nemen op vakantie naar Ghana te gaan en dit werkelijkheid wordt?

Om het Ghana Tourist Board echt goed te kunnen helpen is stap 1 dat ik mijzelf eerst eens verdiep in wat het land te bieden heeft (zie onderstaand filmpje), ook in relatie tot 'concurrerende' vakantielanden. En om beter te begrijpen wat voor soort toeristen er nu naar Ghana komen en waar de mogelijke groei zit. Een hele grote doelgroep blijken mensen van Ghanese afkomst in de 'African Diaspora'. Deze omvat zowel de Afrikanen en hun nakomelingen die via de slavenhandel naar Noord Amerika en met name naar  Brazilie zijn verscheept, als de huidige emigratie van Afrikanen op zoek naar een educatie, veiligheid en werk.

Afgelopen maandag hebben mijn collega's Sun Sik, Bala en ikzelf weer telefonisch gesproken met het Ghana Tourist Board. De passie en het enthousiasme om Ghana de #1 destination van West Afrika te maken is zelfs over de gebrekkige telefoonlijn al aanstekend. Ik kan niet wachten om zaterdag te vertrekken en iedereen persoonlijk te ontmoeten!


 

#ibmcsc ghana 7